ROMANIA
- 11 august -


Observarea eclipsei

FILMAREA ECLIPSEI

Avantajul principal al utilizarii unei camere video in locul aparatului de fotografiat este acela ca imaginea filmata poate fi urmarita tot timpul pe ecranul de control al camerei, putandu-se astfel controla calitatea sa.

Pentru filmarea fazelor partiale este necesar un filtru de densitate 5, care nu transmite decat a suta mia parte din lumina solara. Chiar daca filtrul folosit nu este foarte bun, el nu prezinta riscuri pentru ochiul uman deoarece observarea eclipsei pe ecranul de control al camerei este - indiferent de luminozitatea imaginii - nevatamatoare pentru ochi. Filtrele utilizate sunt cele folosite si pentru aparatele de fotografiat.

Filmarea fazei de totalitate se va realiza fara filtre si este recomandata folosirea unui zoom optic maxim al camerei, precum si controlul manual al camerei. La sfarsitul fazei de totalitate filtrele trebuie puse la loc.

De-a lungul intregii filmari, camera video trebuie asezata pe un postament stabil sau pe o montura ecuatoriala electrica.

De-a lungul fazelor partiale nu este necesara filmarea continua deoarece interesul fata de aceste faze este destul de redus. In timpul fazei de totalitate insa, este necesara filmarea continua pentru a prinde toate detaliile spectaculoase ce pot aparea.
Copyright © 1999 PC-NET. All rights reserved.
www.pcnet.ro